Banca Transilvania

Banca Transilvania S.A.

Adresa: Cluj-Napoca, str. George Baritiu nr.8
URL: http://www.bancatransilvania.ro
Call center: 0801 01 0128(BT) apelabil din RomTelecom
0264 30 8028 (BT) - apelabil din orice retea, inclusiv international
*8028 (BT) - apelabil din retelele Vodafone si Orange


Istoria bancii a inceput in Cluj-Napoca, in 1994, din initiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost aceea de a crea o banca locala, un brand de Cluj. Spiritul antreprenorial al fondatorilor sai a determinat consolidarea pozitiei Bancii Transilvania, intr-o prima etapa, in Cluj si, ulterior, la nivel regional. Banca si-a orientat la inceput activitatea spre sectorul IMM si, datorita cererii pietei, in scurt timp aceasta a inceput sa se dedice si domeniului retail. In anul 1997 Banca Transilvania a devenit prima institutie bancara din Romania, care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti. BT este cea mai mare institutie bancara cu capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care detine 15% din capitalul social, este actionar semnificativ.


Grupul Financiar BANCA TRANSILVANIA

Banca Transilvania inseamna un grup financiar puternic, Grupul Financiar BANCA TRANSILVANIA, care ofera pietei servicii integrate – banking, administarea investitiilor, finantarea consumatorilor, leasing, tranzactii mobiliare, factoring, pensii private - prin intermediul companiilor sale: BT Asset Management S.A.I. S.A., BT Direct, BT Leasing, BT Medical Leasing, BT Securities, BT Finop Leasing IFN SA si Compania de Factoring. In toate actiunile sale, Banca Transilvania are suportul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care este actionarul sau semnificativ, precum si a altor actionari puternici, cum sunt: Bank of Cyprus si IFC - divizie a Bancii Mondiale.


Retea, angajati, sub-branduri

Banca Transilvania este prezenta in toate centrele economice importante din Romania, detinand peste 500 sucursale si agentii. Banca Transilvania beneficiaza de un sistem informatic performant, centralizat, care ofera clientilor, ca principal avantaj, posibilitatea accesarii contului curent din oricare unitate din tara.
Banca Transilvania are si sapte sub-brand-uri: BT Café®, BT Golf Cup™, Academia BT®, BT Tennis CUP, Crosul BT, Clujul Are Suflet® si Clubul Intreprinzatorului Roman™. Dintre acestea, proiectul care s-a bucurat de cel mai mare succes este BT Café™, prima cafenea bancara din Romania. Banca detine trei astfel de locatii, aflete in Bucuresti si Cluj-Napoca,.
Echipa Bancii Transilvania este formata din peste 5.000 de angajati care impartasesc cultura organizationala si valorile BT, eforturile lor fiind canalizate in jurul aceluiasi obiectiv: calitatea muncii lor, pentru multumirea clientilor.